Voorzijde Groot Bijstervelt

Het Klooster

Met de komst van de Paters Montfortanen werd kasteel Groot Bijstervelt een klooster. De paters breidden het gebouw en het park uit tot de huidige omvang. Het Klooster is volledig gerenoveerd en bevat 28 ruime zorgappartementen.

drone foto groot bijstervelt

Zorg van Domus Valuas

Ouderen die zorg en begeleiding nodig hebben en een plek zoeken waarbij zij het leven kunnen blijven leiden dat zij gewend zijn, kiezen voor wonen bij Domus Valuas. Een Domus Valuas-huis is een thuis. Het is sfeervol, veilig en gezellig. Deskundige, hartelijke medewerkers geven kwalitatief hoogwaardige zorg en aandacht aan zowel personen met geheugenproblematiek (zoals dementie) als mensen met een somatische of gecombineerde zorgvraag. 

Bekijk hier de introductiefilm

oude hand met jonge hand

Service

Wij streven ernaar om het welzijn van onze bewoners zoveel als mogelijk te bevorderen. Om dat te kunnen bereiken vinden wij het belangrijk om de persoon achter onze bewoners beter te leren kennen. Daarom willen we graag weten hoe u in het leven staat en wat uw interesses zijn. 

Lees meer over de service van Domus Valuaskamer klooster

Thuiszorg

In de directe omgeving van landgoed Groot Bijstervelt geeft Domus Valuas met een vast team van professionals zorg en begeleiding in de thuissituatie. De thuiszorg vormt een aanvulling op het tijdelijk verblijf bij Domus Valuas. Thuiszorg is minimaal 3 uur aaneen gesloten, waarbij 24-uurs zorg ook tot de mogelijkheden behoort. De zorg en begeleiding is maatwerk en volledig afgestemd op de zorgvraag. Het betreft dan ook zowel geïndiceerde zorg als aanvullende particuliere zorg. Vanzelfsprekend is de thuiszorg van Domus Valuas van dezelfde hoogwaardige kwaliteit als u in ons Domus Valuas huis treft.

kamer klooster

Activiteitenaanbod

Als bewoner kunt u dagelijks genieten van een wisselend activiteitenaanbod. Zowel op individuele als op collectieve basis. Zo organiseren we o.a. filmavonden, speciale thema’s rondom de feestdagen en halen sprekers van buiten in huis. Daarnaast wordt er gebridged, spelletjes gespeeld, geschilderd of gewandeld op het prachtige landgoed. En regelmatig vinden er huiskamerconcerten plaats waar ook familie van harte welkom is!

hand in hand

Zorgpakketten

Domus Valuas biedt basis-/geïndiceerde- en particuliere zorg. We bekijken nauwkeurig welke zorg het beste bij u past en welke zorgindicatie bij u van toepassing is. Dit doen we graag in goed overleg met u en uw medischspecialist(en). 

Voor meer informatie over de woon-/servicekosten en de intake procedure, ga naar de website van Domus Valuas. 

Website Domus Valuas

heerlijk gerecht hutten catering 1

Culinair genieten

Eten en drinken staan bij ons hoog in het vaandel. De kernwoorden op dit vlak zijn vers, kwalitatief en flexibel.

Van een uitgebreid ontbijtbuffet, smakelijke lunch, diverse tussendoortjes tot heerlijke verse maaltijden bereid door de koks in onze eigen keukens. Dagelijks een divers aanbod! 

Ook familieleden en overige gasten van bewoners en revalidanten zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Maaltijden kunnen desgewenst ook in het eigen appartement worden geserveerd. Natuurlijk wordt rekening gehouden met alle wensen en eventuele dieeteisen van de bewoners. Onze medewerkers maken van een gewone dag een bijzondere dag!

Marlou van Nuenen fotograaf Sven Scholten Marlou van Nuenen

Neem contact op met Domus Valuas

Heeft u vragen over de service- en dienstverlening binnen het Klooster of het Zorghotel van Landgoed Groot Bijstervelt?

Dan kunt u contact opnemen met Marlou van Nuenen van Domus Valuas via 0499-725 500 of receptie@grootbijstervelt.nl.