Landgoed Groot Bijstervelt eindelijk officieel geopend!

28 september 2021

Tijdens het erfgoedweekend stond niet alleen de officiele opening, maar ook een open dag op het program!

Inmiddels is Landgoed Groot Bijstervelt al meer dan een jaar open. Maar van een officiële opening kwam het nog niet, vanwege de opkomst van de Corona-pandemie. Tijdens het erfgoedweekend was het eindelijk zover. In klein gezelschap werd het landgoed zaterdag dan officieel geopend door onder andere burgemeester Judith Keijzers - Verschelling én konden bezoekers op zondag een kijkje nemen in de panden.

Het afgelopen jaar werd er meerdere malen bekeken of een opening met open dag mogelijk was. Er werd creatief gedacht, plannen gemaakt en toch gingen ze steeds van tafel. Op zaterdag 11 september 2021, tijdens het erfgoedweekend, opende de burgemeester samen met Ton van Veen, Cor van Beers en Erik van den Boom (Valuas zorggroep) dan eindelijk officieel het landgoed.

Goed nieuws
‘Het is fijn dat we na al die plannen tóch de opening konden doen’, aldus Cor van Beers. ‘En dat we aansluitend dit feestelijke weekend mochten afsluiten met een open dag. De vraag om binnen te kijken was groot. Er is doorgaans dan ook een gezellige bedrijvigheid op het landgoed. Maar door Corona en de privacy van de bewoners is het openstellen van de panden niet wenselijk. Gelukkig kunnen we melden dat het goed loopt. De appartementen van de Residentie zijn verhuurd, de meeste zorgappartementen zitten vol én revalidanten weten de weg naar het Zorghotel ook steeds beter te vinden.’

Ontspannen
Ook het park is het afgelopen jaar flink onder handen genomen. Fase 1 is gereed en veel wandelaars komen dagelijks een frisse neus halen. Aansluitend genieten ze van een versnapering de Brasserie Montfort. En met enige regelmaat organiseren Arno van de Schoot, Toon Schilders en Wim van de Biggelaar historische rondleidingen die goed bezocht worden.

Open dag een groot succes!
Tijdens de open dag wisten velen de weg naar het landgoed te vinden. Het weer zat mee en bezoekers liepen via een uitgestippelde wandelroute via een plattegrond over het landgoed. Binnen in de panden kregen bezoekers een rondleiding door medewerkers en vrijwilligers. Op enkele plekken kon men genieten van muziek van de Sunny Beams, Emiel van Dijk en toneelspel van Monumentje. Het was een weekend met een gouden randje.

Kortom: Groot Bijstervelt bruist en wordt weer in volle glorie gebruikt! Op naar een mooie toekomst.

opening met bloemen

speech cor