Groot Bijstervelt opent de deuren tijdens Dag van de Bouw

28 mei 2019

Op zaterdag 15 juni 2019 opent Groot Bijstervelt voor het eerst haar deuren tijdens de 'Dag van de Bouw'.

De restauratie en renovatie van het voormalig Montfortanenklooster Groot Bijstervelt in Oirschot vordert gestaag. Ook de nieuwbouw gaat volgens planning en zal voor de zomervakantie het hoogste punt bereiken. Na de zomer wordt gestart met de restauratie van de kapel en de bouw van een restaurant en gaat het park grondig op de schop. Volgens de huidige planning zal het nieuwe levensloopbestendige woonzorgcomplex medio april 2020 haar deuren openen.

Unieke kans om de bouw van dichtbij te ervaren

Op zaterdag 15 juni (de landelijke Dag van de Bouw) stellen aannemingsbedrijf Nico de Bont, Croonwolter&dros, Groot Bijstervelt B.V. en Hazenberg Bouw de deuren open voor publiek. Het bouwproject is dan voor iedereen te bezichtigen. Bezoekers krijgen een unieke kijk achter de schermen. Van 10:00 tot 14:00 zijn er rondleidingen en is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de bouw van dichtbij te bekijken en uitleg te vragen. Ook voor kinderen worden activiteiten georganiseerd.

Bijzondere zorgwoningen

Het Rijksmonumentale hoofdgebouw biedt straks plaats aan 28 zorgwoningen met 24/7 zorggarantie van Valuas Zorggroep. De woningen bieden een veilige, prettige leefomgeving voor mensen met geheugenproblematiek of een somatische- of gecombineerde zorgvraag. De later aangebouwde delen zijn gesloopt om plaats te maken voor ‘Het Koetshuis’. In dit gebouw komen woningen voor senioren met een tijdelijke (intensieve) zorgbehoefte. Herstelzorg Nederland biedt in ‘Het Koetshuis’ hoogwaardige revalidatiezorg en oprechte betrokkenheid van ervaren zorgprofessionals.

De aan de achterzijde gelegen boerderij met bijgebouwen is gesloopt om plaats te maken voor ‘De Residentie’. Hier worden 24 ruime appartementen gerealiseerd voor zelfstandig wonen met alle luxe,gemak en diensten dichtbij. Bij een eventuele zorgvraag staat Ontzorgd Wonen Nederland klaar om de bewoners bij te staan met professionele zorg.

Heeft u interesse? We verwelkomen u graag. Het adres is: Montfortlaan 12A, 5688 NM Oirschot.

Dag van de Bouw 1

Dag van de Bouw 2